User Tools

Site Tools


verktoy

Forskjeller

Her vises forskjeller mellom den valgte versjonen og den nåværende versjonen av dokumentet.

Lenk til denne sammenligningen

verktoy [2012/09/26 21:46]
nudel
verktoy [2012/09/27 21:53] (nåværende versjon)
rotorit
Linje 8: Linje 8:
   * Digitalt skyvelære. [[http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=digital+vernier+caliper|Ebay er billigst]] men fins også på [[http://biltema.no/no/Verktoy/Maleverktoy/Skyvelare-og-Mikrometer/Digital-skyvelare-16105/|Biltema]] og kanskje på [[http://www.reprap.no/forum/viewforum.php?f=8|forumet]]. Ekstra batterier kan være en fordel å skaffe.   * Digitalt skyvelære. [[http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=digital+vernier+caliper|Ebay er billigst]] men fins også på [[http://biltema.no/no/Verktoy/Maleverktoy/Skyvelare-og-Mikrometer/Digital-skyvelare-16105/|Biltema]] og kanskje på [[http://www.reprap.no/forum/viewforum.php?f=8|forumet]]. Ekstra batterier kan være en fordel å skaffe.
   * Vater, kort. Kan være greit for å grovjustere printplaten.   * Vater, kort. Kan være greit for å grovjustere printplaten.
-  * Et sett med bor av høy kvalitet. F.eks. et Dormer sett med alt fra 2-10mm i 0.5mm trinn er et godt valg. 3-8mm i 0.5mm trinn er minimum, avhengig av hvilken RepRap du bygger.+  * Et sett med bor av høy kvalitet. F.eks. et Dormer sett med alt fra 2-10mm i 0.5mm trinn er et godt valg. 3-8mm i 0.5mm trinn er minimum, avhengig av hvilken RepRap du bygger. Et sett med [[http://www.jula.no/miniborsett-hurtigstal-20deler-181000 |Miniborsett, hurtigstål, 20 deler]] fra Jula.no med bor fra 0,3 til 1,6 mm der Borstørrelsene øker med 0,05 mm opptil 1,0 mm, siden med 0,1 mm opptil 1,6 mm er også å anbefale for både måling av dyse størrelse og eventuelt åpning av tette dyser. Det er ikke mange chucker som kan holder på så tynne bor som 0.3mm men [[http://www.clasohlson.com/no/Nøkkelfri-chuck/Pr203730000 |Nøkkelfri chuck]] fra clasohlson.com gjør jobben bra.
   * [[http://biltema.no/no/Verktoy/Maleverktoy/Maleinstrument/Digitalt-multimeter-15133/|Multimeter fra Biltema.]] Bra til feilsøking og for å sjekke at f.eks. varmeelementet i hotenden ikke er kortsluttet til jord.   * [[http://biltema.no/no/Verktoy/Maleverktoy/Maleinstrument/Digitalt-multimeter-15133/|Multimeter fra Biltema.]] Bra til feilsøking og for å sjekke at f.eks. varmeelementet i hotenden ikke er kortsluttet til jord.
   * [[http://biltema.no/no/Bil---MC/Bilreservedeler/Eksosanlegg/Eksosanlegg-Standard/Monteringspasta-361772/|Monteringspasta fra Biltema.]] Brukes til å montere f.eks. resistor og thermistor til/i hotenden. Anbefalt av RoTorIT, testet såvidt av Nudel og det virker veldig lovende. Billig i forhold til andre alternativ som f.eks. QuikSteel.   * [[http://biltema.no/no/Bil---MC/Bilreservedeler/Eksosanlegg/Eksosanlegg-Standard/Monteringspasta-361772/|Monteringspasta fra Biltema.]] Brukes til å montere f.eks. resistor og thermistor til/i hotenden. Anbefalt av RoTorIT, testet såvidt av Nudel og det virker veldig lovende. Billig i forhold til andre alternativ som f.eks. QuikSteel.
verktoy.txt · Sist endret: 2012/09/27 21:53 av rotorit